nieuws


Grote-Club-Actie

Heb jij al loten verkocht voor de Grote-Club-Actie?

Deze actie levert de club veel geld op voor nieuwe materialen in de zaal.

Als jij 10 loten verkoopt, dan mag jij mee naar de Freestyle jumpuur in Nieuw-Vennep.

Dit Freestyle jumpuur vindt plaats op zondag 22 januari 2023.

Verkoop je nog meer loten dan krijg je voor de extra loten zelf 50 cent per lot. (Dat geld krijg je als alle boekjes zijn ingeleverd in november). Diegene die de meeste loten verkocht heeft, ontvang een extra prijs!!

Bij 25 loten krijg je een speciale medaille lotenverkoper en heb je nog kan om extra prijzen te winnen.

 


Nieuwe lessen HBC Jump

HBC start met nieuwe JUMP-lessen voor jongens en meisjes van 6 tot en met 12 jaar.

Lijkt het jou leuk om extra veel te turnen op airtracks, luchtkussenbaan, kleine trampoline, airrols en de grote trampoline?

 

Kom dan meedoen op vrijdag van in de gymzaal de Evenaar in Heemstede. 

Schrijf je snel in want we hebben maar een beperkt aantal plekken in deze groep. 


Grote springdag 6 januari 2023

Op vrijdag 6 januari gaan we naar de Springdagen in Sommelsdijk. Het duurt een hele dag en we gaan dan de volgende leuke activiteiten doen: springen (grote trampoline, airtrack, minitrampoline met pegasus, minitrampoline met schuin vlak, minitrampoline met airbox XL, kast minitrampoline, dubbele minitrampoline en trapeze zwaaien), eten (patat met frikandel of kipnuggets en drinken), klimmen, tokkelen, bowlen en handboogschieten. Heel de dag loopt er dan een juf/begeleider mee bij jouw groepje. Het is in de Staver in Sommelsdijk en we gaan heen en terug met de bus.

Het kost € 40 per persoon en je mag ook een vriendje/ vriendinnetje of broertje/ zusje meenemen. Alles hierover staat uitgebreid op de website van de Springdagen: springdagen.nl 

Lever je briefje + inschrijfgeld (€ 40,00) zo snel mogelijk in (voor 19 november) bij je leiding (in een envelop met je naam op de voorkant) Na je aanmelding krijg je (na 7 december) een mail over de tijd dat we vertrekken en terug komen. Deze springdagen zijn leuk voor kinderen van ca. 6 tot en met 12 jaar. Voor overige vragen: info@hbcgymnastics.nl

Download
Inschrijfbriefje Springdag 6 januari 2023
Briefje springdagen 6 jan 2023.docx
Microsoft Word document 90.9 KB

Sara de Graaf regiokampioene niveau 5

Zaterdag 18 juni vonden de regiokampioenschappen turnen plaats. Van de 6 deelnemende rayons mochten de hoogste geplaatste turnsters van 3 voorwedstrijden tegen elkaar strijden. In niveau 5 waren 5 meisjes van HBC Gymnastics geplaatst voor deze laatste wedstrijd van het seizoen. Om 8.15 uur verzamelden Vivienne, Benthe, Olivia, Sara en Veerle in Amsterdam.

Na de algemene warming up was de sprong over de kast het eerste toestel. Allen sprongen 2 verschillende sprongen, voor een zo hoog mogelijke uitgangswaarde. Met een minimale aftrek kwam Sara met een 14.70 op sprong al gelijk op de 1e plaats in het tussenklassement. Bij de brug mooie oefeningen van Sara en Olivia. Veerle was super trots, en terecht, over het ophurken dat zelfstandig lukte en het springen naar de hoge ligger ook.

Bij de balk, het evenwichtstoestel van 10 cm breed, hield niemand de gehele oefening op de balk vol. Allemaal vielen ze er af na de radslag. Sara had wel de hoogste uitgangswaarde van alle turnsters: een 5.60.

Als laatste de oefening op de vloer met muziek. Hier lieten alle HBC meiden een mooie oefening zien, waarbij ze alle 5 in de top 10 belandden. Olivia en Benthe samen een 3e plek en Veerle met een 12.70 als 5e. Met 2 toestellen als hoogste geëindigd en in de meerkamp een terecht 1e plaats voor Sara. Voor haar ligt de uitdaging in het nieuwe seizoen bij HLC in Haarlem om 2 niveaus hoger te gaan turnen.

In de laatste ronde had Scarlett Vermeulen van HBC Gymnastics een plek bemachtigd, door met de voorwedstrijden hoog te scoren. Tijdens deze regiofinale turnde Scarlett een nieuwe kip-element op brug waarmee haar uitgangswaarde was gestegen. Scarlett turnde een prachtige balk- en vloeroefening en sloot af met een sprong over de pegasus. Zij behaalde hiermee een mooie 13e plaats tussen de andere regiofinalisten in Amsterdam.


Dorien regiokampioen niveau 6

Op zaterdag 21 mei vonden de regiokampioenschappen in Amsterdam plaats. De beste meisjes van rayon Kennemerland, waar HBC Gymnastics onder valt, streden tegen de beste meisjes van andere rayons in Noord-Holland. Op deze dag turnden de meisjes in niveau 6 tegen elkaar. Voor HBC Gymnastics mochten hier twee turnsters aan deelnemen: Mayila en Dorien. Ze begonnen op de brug; het favoriete toestel van Mayila. Helaas belandden haar voeten niet op de ligger bij de ondersprong, waardoor ze een tegenvallende score kreeg van een 11.25. Op de balk turnden ze allebei een hele strakke oefening, met een maximale uitgangswaarde van een 5.10. Dorien kreeg heel weinig aftrek en met een 14.00 de hoogste score van alle turnsters. Op de vloer kwam Mayila iets buiten de lijnen, waardoor ze aftrek kreeg en Dorien hield haar handstand en spagaat net te kort aan, voor de bonus punten, maar een hele mooie score van 13.00 punten volgde. Hierna van Dorien nog een mooie salto en overslag tot stand op het verhoogde vlak met een 14.575 als score. Een welverdiende 1e plaats voor Dorien op het podium.


Indi Reijn 4e op regiofinale

Wedstrijd 11 juni Amsterdam

Indi Reijn turnde haar laatste regiokampioenschap van dit seizoen.
Op de brug met ongelijke leggers turnde Indi Reijn van HBC Gymnastics een nieuw vluchtelement in haar oefening. De uitgangswaarde van haar oefening ging hiermee omhoog. Ondanks een paar stopjes in haar oefening wist zij alle elementen goed uit te voeren en kreeg zij een hoger cijfer dan op haar vorige wedstrijd.


Op balk turnde zij een mooie oefening. Door een iets gehaaste start moest zij het toestel eenmaal verlaten met een pirouette in hurkzit. Dit koste haar een volle punt. Gelukkig wist zij de rest van haar oefening bijna perfect uit te voeren op de balk.


Op vloer turnde zij net als altijd een prachtige choreografie in combinatie met acrobatische salto’s voor- en achterover. Haar sprongenserie waar zij veel punten mee kan verdienen werd goed uitgevoerd. Dit werd beloond met een prachtig cijfer.

 

Op sprong heeft zij het meeste vooruitgang geboekt. In de lessen gingen de sprongen over de Pegasus iedere keer beter. Hierdoor kreeg zij steeds meer zelfvertrouwen, wat ook duidelijk zichtbaar werd in haar sprong op de wedstrijd. Indi turnde haar overslag met een halve draai in de aanzweef- en afzweeffase perfect en kreeg hiervoor met een 11.75 het hoogste cijfer van alle turnsters!

 
De totaalscore voor haar meerkamp bracht haar op een prachtige 4e plaats. Helaas net geen medaille maar wel een heel mooi resultaat. Indi hoopt volgend seizoen haar turntrainingen te blijven volgen naar haar studie in Amsterdam. Wij hopen dat Indi nog lang mee kan blijven doen met de turnlessen bij HBC Gymnastics.


40 blijde gezichten bij de Bingo

Zondag 12 juni werd de traditionele bingo van HBC Gymnastics gehouden op het sportpark van HBC. Uitgesteld door corona, maar zeker voor herhaling vatbaar om dit in juni te organiseren. Twee grote voordelen: er wordt niet gevoetbald, dus het park was leeg. En het was heerlijk weer, zodat er ook 2 buitenactiviteiten georganiseerd konden worden.

Vanaf 11.15 uur druppelden de turnsters van HBC Gymnastics binnen met wat lekkers en een cadeautje. Dit werd aangepakt door de superassistenten: Lieve, Lars, Anne, Indi, Scarlett en Ires. Nadat iedereen binnen was, konden de kinderen de eerste keer wat lekkers opscheppen. Hierna volgde een actieve bingo buiten, onder leiding van Eva en Marielle. Als het nummer dat getrokken werd op je bingo kaart stond, kon je dit nummer doorstrepen. Als het nummer niet op jouw kaart stond, dan moest je de opdracht uitvoeren. Na een half uur konden de maagjes weer gevuld worden vanaf de aangevulde tafels, waarna de bingo binnen verder ging. Elle had als eerste bingo en ging er met de hoofdprijs vandoor: het Toffe turner spel. Toen iedereen bingo had en de cadeautjes uitgepakt waren, konden de kinderen nog even naar buiten voor een tikspel. De zaal binnen werd klaar gemaakt voor een loterij met kleine en grote prijzen. Ook hier werd iedereen verblijd met een presentje, zodat ze met een volle maag en lege schalen en 2 cadeautjes weer naar huis gingen.


Algemene ledenvergadering 10 juni 2022

Aan alle leden van HBC gymnastics
betreft: uitnodiging ALV vrijdag 10 jun a.s. om 19.30 uur (HBC Cruquiusweg 39)
Het bestuur van HBC gymnastics nodigt u graag uit voor een Algemene Ledenvergadering op vrijdag 10 juni a.s. De agenda wordt vooral bepaald door het verslag van het seizoen 2020/2021 alsmede de begroting voor het komend seizoen 2022/2023) en de consequenties hiervan voor de contributies.
NB: We zijn op zoek naar een penningmeester, heeft u zelf interesse of kent u iemand, laat het weten!
Met vriendelijke groet,
Bestuur HBC gymnastics

Download
Begroting HBC Gymnastics 2022 2023.pdf
Adobe Acrobat document 131.1 KB
Download
Financieel verslag HBC gymnastics seizoe
Adobe Acrobat document 160.5 KB
Download
HBC gymnastics Jaarverslag 2020 - 2021.p
Adobe Acrobat document 176.9 KB
Download
Uitnodiging en agenda ALV 10 juni.pdf
Adobe Acrobat document 147.5 KB
Download
HBC gym ALV 2021_07_05 Verslag.pdf
Adobe Acrobat document 181.7 KB


Medailleregen HBC Gymnastics

 

De wedstrijdturnsters van HBC gymnastics doen naast de meerkampwedstrijden ook een keer per jaar mee aan de toestelkampioenschappen. Zij turnen op twee van de vier toestellen een oefeningen. Sommige turnsters blinken echt uit op een bepaald toestel. Deze toestelfinale is dan ook extra leuk voor de turnsters omdat je meer kans maakt op medailles. Veel turnsters van HBC Gymnastics hebben zondag 15 mei mee gedaan in Beverwijk. Iedereen turnde op verschillende toestellen. Het was duidelijk te zien dat zij al een heel seizoen hard hebben getraind. Het ging super goed met alle turnsters. Weinig foutjes en veel blije gezichten na afloop van de mooie oefeningen waarbij de spanning voorbij was.  De turnsters hebben het voor elkaar gekregen om samen 15 medailles binnen te slepen. Wat een super resultaat!

 


FUNdamentals met HBC Gymnastics

Op zaterdag 14 mei mochten de jongste meisjes van de wedstrijdgroep eindelijk ook een keer in een echte sporthal turnen in Beverwijk. Vanaf dit seizoen is het hele wedstrijdsysteem door de turnbond gewijzigd, waardoor de jongste turnsters niet meer deelnemen aan wedstrijden. Het doel van deze FUNdamental is om veel te bewegen, een plezierige ervaring mee te geven en tegelijk te turnen met turnsters van andere verenigingen. Ouders mochten komen kijken en er was ook jury bij aanwezig die een oordeel hierover gaf. Niet zoals bij echte wedstrijden in de vorm van cijfers, maar met kleur stickers.

De turnsters kregen per onderdeel dat zij lieten zien een bronzen, zilveren of gouden sticker. Er deden 44 deelneemsters mee van 6 verschillende verenigingen, waarbij HBC Gymnastics met 3 turnsters ook aan deelnam. Vivianne, Naomi en Lara turnden op de brug, de vloer, de balk en de sprong. Per toestel konden zij meerdere onderdelen laten zien, zoals een salto op een verhoogd vlak, de arabier flikflak op de vloer en de radslag op de balk. Bij de brug waren er allemaal krachtoefeningen, wat erg zwaar was voor de meiden. Het was een erg geslaagde ochtend waarna zij naar huis gingen met een mooi diploma gevuld met stickers.Opzeggen voor 1 juni

Beste leden,

Als u wilt stoppen met sporten bij HBC Gymnastics, dient u dit voor 1 juni schriftelijk aan de ledenadministratie door te geven. De opzegging kan doorgegeven worden via het volgende e-mail adres: ledenadministratie@hbcgymnastics.nl. In verband met te betalen contributie aan de KNGU, inhuren van trainers en zaalhuur kunnen wij mutaties na 1 juni niet zonder kosten verwerken.

 

Opzeggen lidmaatschap recreatie
Indien men later dan 1 juni opzegt, wordt het lidmaatschap automatisch met één seizoen (jaar) verlengd. Wij hanteren de volgende regeling voor late opzegging:

Opzeggen vóór 1 juni
Zonder kosten
Opzeggen na 1 juni tot en met 31 augustus
50 euro
Opzeggen na 1 september
80 euro

 

Opzeggen lidmaatschap wedstrijdgroep
Opzeggen vóór 1 juni Zonder kosten
Opzeggen na 1 juni tot en met 30 juni: 50 euro
Opzeggen na 1 juli tot en met 31 augustus: 200 euro
Opzeggen na 1 september: Half jaar contributie
Uiteraard blijft de mogelijkheid om het lidmaatschap op een later tijdstip weer te hervatten. Wel is dan opnieuw inschrijfgeld verschuldigd.

Download
Boeteregeling uitschrijven HBC Gymnastics
Boeteregeling-1.pdf
Adobe Acrobat document 121.3 KB

Gezellige FUNdamental ochtend bij HBC Gymnastics

Zondag 3 april had HBC gymnastics een turnactiviteit georganiseerd voor de jongste wedstrijdmeisjes. Vanuit de KNGU is er een nieuw oefenstofsysteem gemaakt waarin het plezier van de turnsters voorop staat, er veel activiteit moet zijn en het niet gaat om winnen of  verliezen. Het principe is dat kinderen laten zien wat zij kunnen en voor alle stapjes een sticker kunnen verdienen. Helaas waren er heel veel
kinderen afwezig door ziekte, maar voor 11 turnsters was dit een hele leuke, actieve ochtend. Ook de eerste activiteit waarbij de ouders en broertjes en zusjes weer mochten komen kijken. Bij elk toestel stond er een hulpmeisje (een turnsters uit de wedstrijdgroep) die de oefening voordeed of uitlegde. En ieder groepje had een vaste begeleider (een moeder of oudere wedstrijdturnster) die in samenspraak met het hulpje bepaalde of er een sticker verdiend was. Zo konden de turnsters op de balk verschillende afsprongen laten zien, een salto vanaf de minitrampoline en hoog zwaaien aan de rekstok. Maar ook kracht oefeningen aan de brug, handstanden en rollen achterover op de nieuwe aitrack konden nog even goed geoefend worden. En zo kon na iedere 10 minuten veel stickers geplakt worden en gingen alle turnsters met een diploma vol stickers heel blij weer naar huis.


Indi behaalt een 5e plaats op haar eerste regiowedstrijd

HBC Gymnastics heeft een wedstrijdgroep van 25 turnsters. Seniorturnster Indi Reijn was zondag 3 april 2022 aan de beurt voor haar eerste competitie op regioniveau in de turnhal van Amsterdam.
Indi mocht starten met haar vloeroefening. Zij turnde een bijzonder mooie choreografie en haar acrobatische series gingen perfect. Wat kleine foutjes bij de sprongenseries zorgde voor kleine aftrek wat haar totaal op een super mooi cijfer van 11.25 bracht.

Na vloer volgde het toestel sprong, waarbij de turnsters in 10 seconden 1 sprong laten zien. Indi wist het voor elkaar te krijgen om haar beste sprong ooit te laten zien en dat werd ook zeker beloond door de jury met een 11.10. Na deze twee toestellen stond zij op een tweede plaats.
Brug is het onderdeel waarbij het lastig is om verschillende onderdelen te turnen, omdat hier minder keuzes zijn dan bij balk en vloer. Na veel trainen op een aantal onderdelen heeft Indi twee weken voor aanvang nog besloten om over te gaan op een nieuw element “het wippertje”. Dit is een speciaal vluchtelement van lage naar hoge ligger en dit lukte steeds vaker met de training. Tijdens het inturnen wist zij dit element goed uit te voeren. Met de wedstrijd schoot ze helaas iets teveel naar voren, waardoor ze dit element niet uit kon voeren in haar oefening.

Als laatste toestel turnde zij haar oefening op de 10 CM brede balk. De lange wachttijd bracht haar wat zenuwen, maar ondanks de zenuwen wist Indi deze oefening helemaal uit te voeren zonder val of grote wiebels.
Trots en blij behaalde Indi in het totaalklassement een 5 e plaats. 11 juni mag zij het opnieuw
opnemen tegen de andere senioreturnsters in de regio.

 


Feest bij trainingsweekend HBC Gymnastics

Na 2 afgelaste jaren, was het vrijdag 18 maart eindelijk weer tijd voor een trainingsweekend voor de turnsters van de wedstrijdgroep. Dit jaar weer georganiseerd in Egmond Binnen. Een weekend wat bedoeld is als teambuilding, maar ook om de persoonlijke trainingsdoelen te oefenen. Het thema van het weekend was “feest”. Alle feestdagen die in een jaar voorbij komen, zijn nu in het weekend langsgekomen. Van verjaardag tot geboorte en Valentijn, van Pasen, Koningsspelen naar Kerst en Oud en Nieuw. Bij alle spellen in het thema en in de feestgroepen konden punten verdiend worden en hier werd een groepswinnaar beloond met een medaille. Dat waren de Feestgangers dit jaar, bestaande uit: Vivianne, Miral, Olivia, Maya, Merle en Elin.

Tijdens de turntrainingen in Alkmaar konden “duimpjes” stickers verdiend worden voor de persoonlijke turnonderdelen. Hier werd 2 x 2 uur de turnhal voor afgehuurd en konden de turnsters met doorzettingsvermogen en veel oefenen de stickers opplakken. Vivienne had haar hele boekje vol met stickers en mocht als eerste een turn cadeautje uitkiezen. Maar na haar zocht iedereen een mooi cadeau uit ter herinnering. Na een heel gezellig weekend konden de turnsters zondag om 16.45 uur weer opgehaald worden en moe maar voldaan naar huis.


Extra turnen 5 t/m 7 jaar

Lijkt het jou leuk om naast jouw turnuur nog extra te turnen?

Op dinsdag turnen er jonge meisjes van 5 t/m 7 jaar bij de extra turngroep in de Evenaar.

Je kan een gratis proefles nemen en aan het einde van de les doorgeven of je hier wilt blijven turnen.

Hier besteden we nog meer tijd aan technieken voor turnelementen.

Oudere turnsters die extra willen turnen, kunnen zich aanmelden voor de JUMP-lessen op vrijdag of contact opnemen.

 

Kom jij een proefles meedoen? Dat vinden wij super leuk1

Stuur dan even een mailtje naar info@hbcgymnastics.nl


Wedstrijdturnen 6 maart

Zondag 6 maart waren de wedstrijden voor de niveaus 6 en supplement F van HBC Gymnastics. In de

eerste wedstrijd het team van niveau 6 met Mayila, Marit, Dorien, Miral en Eva. Zij begonnen bij de balk.

Bijna iedereen wel een val, tussendoor of tijdens een onderdeel. Bij de vloer bleek dat Miral wel veel last

van haar knie had, en moest opgeven voor de vloer en sprong. Bij de overige 4 turnsters ging dit goed en

hebben ze allemaal, sommigen voor het eerst, een oefening op muziek geturnd. Bij de sprong op het

verhoogde vlak was het nog even kiezen welke sprong het beste zou gaan. Hier kunnen de turnsters

kiezen uit 7 verschillende sprongen, waarvan ze er 2 mogen laten zien. Dorien ging voor de moeilijkste

sprongen, een overslag en een salto tot stand. Dit resulteerde in een gemiddelde score van 14,925. Bij de

brug ook mooie oefeningen, waardoor dit team op de derde plaats kwam te staan. Dorien had

individueel de hoogste score en kon met een gouden medaille naar huis.

In de andere baan turnde Fleur een hele mooie wedstrijd. Ook zij begon bij de balk. Met een 11,35 een

hele mooie oefening. Over de pegasus een mooie overslag en bij de brug 2 kippen in de oefening. Bij de

individuele scores op een mooie 4 de plek.

In de tweede ronde kwam het team van “de sur5ers” in actie. Allemaal jeugd of junior turnsters in

supplement F. Deze groep met Lieve, Merle, Livia, Anne-Myrthe en Scarlett begonnen bij de balk en

allemaal turnden zij een nette oefening, zonder voortijdig van de balk te vallen. Bij de vloer mooie

flikflaks en salto’s en bij de sprong een keuze uit een overslag of half in half uit. Na de brug oefening met

allemaal een salto eraf, kwam dit team op de 5 de plaats te staan. Individueel is Scarlett 2 de van de

junioren.

HBC Gymnastics mocht deze wedstrijddag organiseren en dankzij de hulp van alle ouders en turnsters is

het een geslaagde dag geworden. Daarvoor allen hartelijk bedankt.


Derde teamwedstrijden turnen

Het weekend van 5 en 6 maart waren de derde teamwedstrijden in Beverwijk. Nieuw dit seizoen is dat er zowel individueel als teamwedstrijden zijn. Voor de teamuitslag gelden de 3 beste scores per team bij ieder toestel en dan van de 3 wedstrijden de 2 beste wedstrijden. Zaterdag 5 maart begon al heel goed met het team van “The six best van HBC”. Zij hadden de meeste tegenstanders maar doordat het team van Sara, Veerle, Olivia, Benthe, Vivienne en Maya op alle toestellen zo goed geturnd hebben, kwamen zij met elkaar op de 2 de plaats te staan en ontvingen zij allemaal een hele grote medaille. 

Ook werd er gekeken naar de individuele scores. Bij de balk ging het bij de meesten goed bij de radslag en de handstand, maar bij een halve draai werd dan het evenwicht verloren. Benthe deed 2 prachtige sprongen, die de jury beloonde met 15.35 punten. Maar ook de anderen sprongen moeiteloos over de kast, waarbij het laagste cijfer een 14.70 was. Bij de vloer heeft iedereen een mooie vloeroefening op

muziek laten zien, waarbij Vivienne, Benthe en Sara boven de 13 scoorden.

De beste meisjes in hun wedstrijdronde mochten op het podium staan. Van dit team mochten er 4 een

medaille ophalen: Veerle op de 5 de plaats, Benthe op de 4 de plaats, Sara op de 2 de plaats en Olivia op de 1 ste

plaats.


Tweede teamwedstrijd HBC Gymnastics

Door corona en de bijbehorende lockdown maatregelen, konden er tijdelijk geen wedstrijden plaats vinden. De wedstrijdgroep van HBC heeft wel zo veel mogelijk, binnen de grenzen van de maatregelen, kunnen turnen. Veel wedstrijden zijn afgelast, maar zondag 20 februari was de sporthal in Beverwijk weer opengesteld om alle turnsters binnen het rayon een wedstrijd te kunnen laten turnen. Deze datum was niet voor iedereen mogelijk, aangezien het ook de start van de voorjaarsvakantie was. Maar alle turnsters die niet op vakantie gingen, of iets later, konden dit nog even meemaken.

 

Van HBC Gymnastics deden er 11 turnsters mee. In de eerste wedstrijd het team met supplement 6: Dorien, Miral en Mayila. Voor Miral was het haar allereerste wedstrijd, omdat ze de vorige wedstrijd ziek was. Zij haalde het hoogst van iedereen in haar leeftijd op brug: een 12.75. Mayila had een hele stabiele balkoefening, met een mooie handstand en radslag. Dorien, de jongste van de drie, was voor haar leeftijd de hoogste op balk en brug en stond 1ste in het tussenklassement. Maar helaas wist ze op de vloer niet meer wat ze moest doen, en liet ze hier punten liggen. Dat ze ondanks een val op balk en een niet afgemaakte vloeroefening toch op de 2de plaats komt, is echt klasse.

In de tweede wedstrijd kwam het team : the sixt best HBC in actie en zij deden hun naam eer aan. Een sterk team met Veerle, Sara, Benthe en Olivia. Alle 4 presteerden ze het door mooie sprongen over de kast om boven de 14 te halen. Ook bij de andere toestellen geen grote fouten waardoor Olivia in haar leeftijdsgroep 3de werd en Benthe 1ste. Met een totaalscore van 53,375 had Sara de hoogste score van iedereen en dus ook een 1ste plaats verdiend.

In de laatste wedstrijd nog de jeugd en junioren in supplement F. Bij de sprong ging het even mis bij Livia; een weigering om te springen en een 0 score op het score bord. Anne-Myrthe mist nog wat wedstrijd ervaring en door haar blessure kwamen haar oefeningen er niet heel goed uit. Bij de brug kreeg Fleur een hoge score door haar 2 kippen in de oefening. De vloeroefening, zelf bedacht door Scarlett, zag er bij haar iets beter uit, waar zij het hoogte cijfer van iedereen kreeg. Op individuele basis werd Fleur 2de en Scarlett 3de.

 

Met hartelijk dank voor het begeleiden van de turnsters door Emilie en Indi!


Grote-club-actie-springen

Kinderen die in 2021 meer dan 10 loten van de Grote-Club-Actie hebben verkocht mogen 1 uur gratis springen op zondag 27 maart bij FreeStyle Gymnastics in Nieuw Vennep. Dit is een speciale hal met heel veel trampolines.

Deelname alleen via opgave bij Jos Holdorp: hbcgymnastics@gmail.com
tijd:

11.00 tot 12.00 uur of van 12.00 tot 13.00 uur.


Eerste FUNdamental georganiseerd bij HBC Gymnastics 2021

Dit jaar heeft de Nederlandse Gymnastiekbond de FUNdamentals als nieuw evenement toegevoegd aan het wedstrijdsysteem voor jonge turnsters. Zij hebben oefenstof gekregen die gebaseerd is op veel turnen, niets uit je hoofd leren en veel plezier beleven aan de mooie turnsport. Zij turnen tijdens deze dag niet in competitie tegen elkaar, maar samen met elkaar.

 

HBC Gymnastics is hierin meegegaan en heeft zondag 12 december de eerste FUNdamental georganiseerd. Gelukkig kon dit evenement wel doorgaan zonder toeschouwers en hierdoor viel er ook een beetje spanning weg voor de jonge turnsters.

De turnsters mochten op 5 verschillende toestellen laten zien wat zij al kunnen en tot waar zij kwamen waarbij net nog hulp nodig is. Voor ieder stapje dat beheerst werd, kregen zij een sticker op een speciaal ontworpen FUNdiploma. Er was volop ruimte om te oefenen en te herhalen, waarbij de hulp van turnsters uit de wedstrijdgroep gehaald was.

 

Alle turnsters gingen met een mooi diploma, veel stickers en een voldaan gevoel naar huis.


Opbrengst Grote-Club-Actie 2021

De opbrengst van de Grote-Club-Actie van 2021 is € 5777,04.

Wat een super resultaat.

HBC wil alle lotenverkopers en de vrijwilligers hiervoor bedanken met een speciale dank aan Jos Holdorp voor zijn inzet.


2 tweede plaatsen voor turnsters HBC Gymnastics

Op zondag 28 november 2021 stonden 2 teams te trappelen om hun wedstrijdseizoen te starten. Voor veel turnsters hun eerste echte wedstrijd, omdat door corona veel wedstrijden niet door hebben kunnen gaan. Een geheel nieuw oefenstofsysteem met nieuwe oefeningen en het turnen in teams, maakte de wedstrijd heel speciaal.

Om 9.00 uur stonden 6 turnsters in een team in niveau 5 van HBC klaar in Beverwijk. Zij begonnen bij de balk, een moeilijk start toestel, maar bijna allen bleven staan. Sara turnde een hele mooie oefening, wat zelfs een 13.25 opleverde. Hierna allemaal op de vloer, waar iedereen met een arabier flikflak opende.

Veerle en Olivia turnden hun oefening mooi op muziek. Over de kast sprong iedereen een overslag en een half in, waardoor er 1 punt bij de gemiddelde score opgeteld werd. Olivia, Sara, Vivienne en Benthe haalden allemaal boven de 14 punten! Spannend was de prijsuitreiking, waarbij dit team als tweede eindigde in de tussenstand en een tweede plaats medaille werd behaald door Sara de Graaf met haar

individuele score.

In de tweede wedstrijd een team van 4 meisjes. Zij mochten bij de sprong beginnen, bij het verhoogde vlak. Marit had 2 hele mooie sprongen, wat met een 14,10 gemiddeld werd beoordeeld. De salto en de overslag van Dorien leverde zelfs een 15.15 op. Dit is de hoogste score wat er de hele middag gehaald is over alle toestellen. In dit team sprong Mayila erboven uit bij de balk en de brug. Maar Dorien mocht de

zilveren medaille in ontvangst nemen in het individuele klassement.


Uitslag Grote-Club-Actie 2021

Download
trekking 2021.pdf
Adobe Acrobat document 39.7 KB

Eerste wedstrijd HBC Gymnastics 2021

Beverwijk 14 november 2021

 

De wedstrijdturnsters van HBC gymnastics uit Heemstede turnden afgelopen zondag de eerste teamwedstrijd.

Een nieuwe systeem waarin turnsters individueel en als team uit kunnen komen. Voor het team van 6 turnsters gelden de beste 3 cijfers per toestel.

De turnsters hebben hier lang naar uitgekeken en hard voor getraind.

Niet alleen in de gymzaal op alle toestellen sprong, balk, vloer en de brug met ongelijke liggers,

maar ook buiten tijdens de lockdown op het gras op airtracks, kleine turnliggertjes en speciale kleine balken voor buiten.

 

De dag begon vroeg met allemaal meiden die toch wel een beetje zenuwachtig waren. Door de teamspirit en veel gezelligheid werd dit steeds minder en gingen de meiden genieten van de wedstrijddag. Zij turnden allemaal mooie oefeningen. Vooral de start op balk was super goed.

Zonder grote fouten en met weinig wiebels werden er mooie resultaten neergezet.

Op de vierkante vloer mochten de turnsters een vloeroefening laten zien op muziek.

Dit was voor sommige meiden nog erg nieuw en spannend, maar ook erg leuk om te kunnen laten zien hoeveel zij de afgelopen jaren weer hebben geleerd.

 

Tijdens deze wedstrijd turnden wel 43 meiden van verschillende verenigingen tegen elkaar op hetzelfde niveau. De grote verrassing was de uitslag van Lieve Harmes. Zij turnde met haar meerkamp zo goed dat zij zelfs een zilveren medaille wist te behalen. De prijzen voor de teams worden in maart bekend gemaakt als alle 9 teams 3 wedstrijden hebben gedaan. Dit zal voor HBC Gymnastics ook spannend worden. Het team van Lieve, Scarlett, Livia, Merle en Anne-Myrthe staat nu 4e in het klassement.

 

Over twee weken zijn de jongere turnsters van HBC aan de beurt voor hun eerste teamwedstrijd met individuele prijsuitslagen.


HBC leden-App

De ledenadministratie is bezig met nieuwe ontwikkeling voor de communicatie en administratie van HBC. Om met de tijd mee te gaan is het nu mogelijk om onze APP te downloaden. Hierin kunnen leden zelf aangeven of zij afwezig zijn voor een les, de eigen gegevens controleren en zorgen dat de AVG op orde is. Ook een groot voordeel van de App is dat HBC de informatie op een snelle manier kan delen met de leden.. In de bijlage vindt u alle gegevens om de App te downloaden.

Voor vragen kunnen leden contact opnemen met ledenadministratie@hbcgymnastics.nl

Download
Informatie nieuwe App.pdf
Adobe Acrobat document 212.8 KB

Klant-is-Koning kaart Vomar

Door je eigen Klant is Koning kaart van de Vomar te koppelen aan de vereniging, steunt de Vomar HBC Gymnastics. Eenmalig de koppelcode toevoegen, iedere keer bij het boodschappen doen de

kaart scannen en de vereniging krijgt 0,5% van het boodschappen bedrag uitgekeerd.

Doe jij al boodschappen bij de Vomar? Vraag dan een KIK-kaart aan en support de club!Sport en speldag 16 mei 2021

Sportdag voor HBCGymnastics jeugd


Op zondag 16 mei vond er een sportdag voor de jeugd van de gymafdeling van HBC plaats. Deze dag
werd georganiseerd door Merel en Diaz als opdracht voor hun opleiding tot verenigingsleidster.
Lang voordat de dag er was werd er gebrainstormd wat zij zouden gaan doen. Onder leiding van hun
coaches Monique en Marleen werd alles op papier gezet en uitgewerkt. Met alles was rekening
gehouden, alleen het juiste weer konden zij niet “bestellen”. De regen was er in de ochtend wel
aanwezig, helaas! Maar gelukkig hadden zij daar ook rekening mee gehouden. Alle spelen konden
doorgaan of werden vervangen door droge varianten. Zo mochten de kinderen een parcours
afleggen met een lepel en ei. Op een gedeelte van het veld vond een smokkelspel plaats en even
verderop werd het evenwicht op de proef gesteld. Uiteraard werd er ook geturnd met gebruik van
airmatten en tot slot ( we waren tenslotte bij onze grote voetbalbroer) paaltjesvoetbal. Met een
kleine onderbreking kregen de 70 kinderen een leuke sportdag voorgeschoteld, met onze grote dank
aan de HBC-voetbal voor het beschikbaar stellen van het terrein en De Toekomst voor de verzorging
van de innerlijke mens.


Jos Holdorp HBCGymnastics


Filmpjes en speciale Thuis-activiteiten 1 april 2021


Sara winnaar kleurplaat 1 maart 2021

Voor de jeugd had Merel Holdorp een kleurplaat getekend. Zij was dan ook de hoofdjury en heeft alle kleurplaten bekeken en beoordeeld:

Het was een spannende wedstrijd! Er waren super veel mooie kleurplaten ingestuurd. Het was erg lastig kiezen. Maar de winnaar van de kleurplaten wedstrijd is geworden: Sara de Graaf van de wedstrijdgroep! Super goed gedaan. (eerste afbeelding)

De prijs die je hebt gewonnen is een turnpartijtje met je vriendinnen. Op het moment dat de zalen weer open gaan, zullen we een datum en tijdstip afspreken. Heel veel plezier met je prijs.

Bedankt voor de vele mooie kleurplaten allemaal. Heel goed gedaan!

 

Groetjes Merel Holdorp


Lia Bergfeld winnaar fietspuzzeltocht 1 maart 2021

Bij de fietspuzzeltocht zijn er 8 deelnemers die hun antwoorden ingestuurd hebben. Verschillende personen hebben deze tocht zelfs te voet gedaan! Bijna iedereen had alle antwoorden goed, dus de winnaar is diegene die het dichts bij het inschatten van het aantal verkochtte HBC turnpakjes bij Sport2000 zat. En dat is Lia Bergfeld. Zij heeft een personal training gewonnen door een trainster van HBC Gymnastics. In overleg met haar wordt een datum en tijdstip gezocht.

Beide winnaars zijn op de hoogte gebracht. Alle andere inzenders krijgen een attentie op het moment dat de lessen weer gestart worden. Bedankt voor alle inzendingen.

 

Monique Marchand


Uitslagen Grote Clubactie 2020

HBC bedankt alle loten-kopers van de Grote Clubactie in 2020.

In het onderstaande document kan je terecht voor alle uitslagen per lotnummer.

Download
winnaars.pdf
Adobe Acrobat document 116.8 KB

Onderlinge wedstrijden HBC Gymnastics 29 november 2020

Door de corona maatregelen leek het er bijna op dat het wedstrijdseizoen niet zou kunnen starten voor de wedstrijdgroep van HBC Gymnastics. Er mochten geen competitie wedstrijden georganiseerd worden tegen andere clubs, er mocht geen publiek aanwezig zijn en de 1,5 meter maatregel maakt het ook moeilijk om samen te jureren. Hier werd toch een oplossing voor verzonnen door de leiding
van de wedstrijdgroep: een onderlinge wedstrijd, met alleen de eigen leden, zonder publiek, in de “eigen” turnzaal en juryleden die individueel een cijfer moesten geven. Om de ouders toch de wedstrijd te kunnen laten volgen, zijn er van iedere turnster bij ieder toestel de oefening gefilmd en op Instagram geplaatst. Zo konden de turnsters toch laten zien waar de afgelopen weken hard voor getraind is.


In de eerste wedstrijd kwamen de jongere meisjes aan de beurt. In drie groepen van 4 meisjes werd er geturnd voor de hoogste cijfers. Omdat er binnen de groepjes ook nog wel een leeftijdsspreiding zit, was het wel moeilijk om voor de jongste meisjes op het hoogste podium te komen staan. Het hoogste cijfer werd uitgereikt aan Lieve met een 12.50 voor haar brugoefening. Net hieronder kwam Sara met een 12.25 voor haar overslag over de kast en een mooie salto. En een 12.20 voor de vloeroefening van Veerle. Ook een 12.10 voor een mooie vloeroefening van Benthe en een 12.10 voor de brugoefening van Sara. Bij deze groep kwamen Veerle, Benthe en Lieve op de eerste plaats
te staan.


Bij de tweede wedstrijd 2 groepjes met turnsters in de keuze oefenstof. Zij mogen, binnen bepaalde eisen, zelf oefeningen samenstellen. En door het gebruik van de airtumblingmat ook wat moeilijkere onderdelen laten zien. Omdat hier netjes turnen heel belangrijk is, kwamen de cijfers iets lager uit dan de vorige groep. Het hoogste cijfer was voor Amber met een 11.75 voor haar sprongen over de pegasus. Vlak hieronder kwam Rose met een mooie brug oefening wat een 11.70 opleverde. En ook Fleur verraste de jury met 2 hele mooie sprongen waar ze een 11.55 voor kreeg. Bij deze wedstrijd stonden op de 1ste plaats: Rose en Eva.


Springen voor de Grote Clubactie 2020

Alle kinderen die 10 of meer loten hebben verkocht mogen een uur lang gratis springen. Dat gaat gebeuren op zondag 13 december in Nieuw Vennep, Oosterdreef 30 van 10.00-11.00 uur. Je dient zelf gehaald en gebracht te worden. Het is niet mogelijk broertjes of zusjes mee te laten springen. Omdat er meer dan 50 verkopers zijn heeft HBC een uur extra gehuurd van 11.00 tot 12.00 uur. Degene die later zijn met aanmelden, zullen in een tweede groep worden ingedeeld. Opgave kan via een mail naar info@hbcgymnastics.nl 
 
Spring sokken zijn verplicht. Neem ze mee of koop ze daar voor 2 euro.
Met vriendelijke groet. Jos Holdorp coördinator grote clubactie


Nieuwe lessen Icarus september 2020

Op donderdag zijn er 2 extra lesuren bijgekomen in de Icarus gymzaal. Hierdoor is er weer ruimte voor nieuwe leden. 
De lessen starten om 15.30 voor jongens en meisjes van 3,5 tot 5 jaar. om 16.30 turnen de meisjes 6 en 7 jaar. Om 17.30 starten de meisjes 8, 9 en 10 jaar en vanaf 18.30 turnen de meisjes van 11 tot en met 15 jaar.


Nieuwe lessen ouder- en kindgym 2020

De lesuren voor de allerkleinsten peuters zijn snel gevuld met huidige en nieuwe leden. Om de wachtlijst grotendeels op te heffen, is er een verschuiving in lestijden gemaakt. De eerste 2 lesuren zitten al vol, maar in het derde tijdstip (10.45 tot 11.30 uur) kunnen nog een paar kinderen geplaatst worden. Dit lesuur is geschikt voor kinderen van 2 tot 4 jaar met een ouder als begeleider en wordt gegeven in kindcentrum de Molenwerf, aan de Cruquiusweg.


Volwassen sporters naar buiten 2020

Vanaf 11 mei 2020 mogen ook de volwassen sporters weer gaan sporten.
Voor de bootcamp niets ongewoons, lekker buiten op maandag 19.00 uur en/of donderdag 19.15 uur start bij de Evenaar. Voor alle andere volwassenen wel even iets anders; zij moeten sporten nu tot de zomer 2020 ook buiten. Helaas, het is niet anders, maar zo kunnen we toch de conditie weer opbouwen.