nieuws HBC GYMNASTICS


5 gediplomeerde assistenten voor HBC Gymnastics

In de turnlessen bij HBC gymnastics wordt veel gewerkt met assistenten. Vaak zijn dit (oud) turnsters die een uurtje eerder komen om bij de jongere kinderen te helpen. Voor leden van 10 jaar en ouder is hiervoor een opleiding gemaakt door de KNGU. Dit omvat 19 verschillende opdrachten die de assistenten dan thuis voorbereiden en in de zaal toepassen. Onder begeleiding van de leiding van Marielle, Marleen en Monique krijgen zij aanwijzingen zodat ze de onderdelen goed en veilig aanleren bij de kinderen.

 

In verschillende lessen zijn er assistenten bezig met deze opleiding. Afgelopen week hebben Miral, Marit en Naomi de niveau 1 afgerond en zijn ze geslaagd voor de opleiding.

 

Vanaf 14 jaar is er een mogelijkheid om nog iets meer te weten te komen over de verschillende turnelementen en wat er bij komt kijken om iets aan te leren. Hiervoor moeten de cursisten 9 dagdelen naar een opleidingsinstituut alwaar ze theoretische en praktische kennis krijgen. Lieve Harmes en Livia Schavemaker zijn voor deze niveau 2 opleiding op woensdagavond naar het CIOS geweest en zijn hier glansrijk voor geslaagd. HBC Gymnastics heeft er hierdoor weer 2 nieuwe niveau 2 assistenten bij; een goede opstap voor de leiding van de toekomst.


40 jaar lid van HBC

Huldiging jubilarissen bij HBC Gymnastics
Nietsvermoedend stapte Maaike van Dijk de sporthal binnen om weer een uurtje de conditie te trainen onder leiding van Roberto.
Het was wel wat drukker dan normaal en ook de voorzitter van HCB Gymnastics, Peter Grajer, was aanwezig. Voordat de training begon was er een korte toespraak waarin Maaike werd gehuldigd omdat zij 40 jaar lid is van HBC Gymnastics en trouw wekelijks haar conditie op peil houdt. Zij is gestart op 1 november 1983 met conditietraining. Met veel plezier heeft zij de lessen altijd gevolgd, vooral de muziek wist haar zeer te bekoren. Zij vond het zo leuk dat zij in 1995 besloot haar man mee te nemen en dat doen ze nu al meer dan 25 jaar samen. Maaike werd verblijd met een pennenset met inscriptie als aandenken.


HBC Gymnastics heeft nog meer jubilarissen die 25 jaar lid zijn:
Anna Westra, Emeline Hensgens en Joke de Groot, allen van de club conditiegym
en Gerard Hilbrant van de conditietrainingsgroep.


Hieruit mag geconcludeerd worden dat sporten belangrijk is om lang vitaal te blijven.

Rabobank ClubSupport

Een keer per jaar kunnen leden met een rabobankrekening stemmen op hun favoriete club. De RABO clubsupport actie van 2023 heeft een super mooi bedrag van 432,52 euro opgeleverd. Alle stemmers voor HBC en de Rabobank heel erg bedankt!


Regiofinale Amsterdam met goud voor Dorien

Op zaterdag 3 en zondag 4 juni vond de doorstroomwedstrijd plaats in Amsterdam. De beste meisjes in hun niveau van rayon Kennemerland streden tegen de beste meisjes van 5 andere rayons van Noord-Holland om de hoogste plaatsen. Omdat het strijdveld hier heel hoog is, werden er geen verwachtingen naar medailles geuit, maar was dit een extra wedstrijd die geturnd mocht worden.


Op zaterdag waren 3 turnsters doorgestroomd van HBC Gymnastics in niveau 6: Filippa, Marit en Vivianne. Deze meisjes begonnen met vloer, waar Marit heel strak turnde, voornamelijk omdat ze niet het tempo van de muziek hoefde aan te houden. Bij de sprong liet Vivianne weer een mooie salto en een overslag zien, waarvoor ze een 14,35 kreeg! Filippa scoorde het beste op de brug, maar door een hele strakke oefening van Marit op de balk kwam zij het hoogste uit en eindigde op de 5 de plaats.


In de volgende wedstrijd waren weer 3 turnsters geselecteerd van het niveau 5 team, te weten: Veerle, Mayila en Miral. Zij begonnen op de brug, die ze wat minder prettig vonden als hun eigen trainingsbrug. De balk daarna ging wel supergoed. Miral had gekozen voor de koprol en was blij dat deze gelukt was. De anderen hielden stand bij de handstand en de radslag. In de vloeroefening sprongen ze alle drie de arabier flikflak en turnde Mayila strakker dan ze ooit geturnd heeft. Bij de sprong kwam Veerle met kop en schouders boven alle turnsters uit met haar half in en half uit. Hier haalde ze het hoogste cijfer van iedereen: een 14.15. Mede door deze hoge score kwam Veerle op de 4 de plaats te staan.

 

Zondag 4 juni waren de meer ervaren turnsters van HBC aan de beurt.

Lia en Dorien turnden allebei in niveau 4 hele strakke oefeningen.  Allebei een beetje zenuwachtig maar za hadden vooral heel veel zin in deze wedstrijd. Op balk namen de zenuwen het een beetje over waardoor zij allebei een klein foutje maakten. Dorien is een echte toestelspecialist op de balk en behaalde daardoor alsnog het een-na-hoogste cijfer. Veel goede turnsters lieten prachtige oefeningen zien, waardoor de uitslag erg spannend was. Op Sprong wisten Dorien en Lia het voor elkaar te krijgen om de allerbeste sprong tot nu toe te laten zien. Al met al heeft Dorien Trousset HBC vertegenwoordigd op niveau 4 en wist zij in Amsterdam GOUD te bemachtigen in de meerkamp!

 

Benthe en Lieve turnde als afsluiting de laatste regio finale in niveau F waarbij zij allebei een hele leuke en goede wedstrijd hebben geturnt. Twee talentvolle turnsters die hard geoefend hebben op mooie oefeningen. Het niveau van de concurrentie was erg hoog waardoor een podiumplek nog buiten bereik lag. Maar allebei hebben zij het wedstrijdseizoen afgesloten met een mooie meerkamp!

 

HBC is trots op alle deelnemers van deze Regio finale met in het bijzonder de eerste plaats voor Dorien!